T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / POLATLI - Beylikköprü Şh.Yzb.Nazmi Elmas Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz, 1957 yılında Beylikköprü İlkokulu ismiyle tek sınıflı olarak bulunduğumuz yeni binanın hemen yanındaki eski taş binada eğitime başlamıştır. Şu an ise yemekhane ve Teknoloji Tasarım Atölyesi olarak kullanılmaktadır. Eski bina ihtiyaca cevap vermediğinden 1965 yılında bir derslik daha ilave edilmiş ve ilkokul olarak hizmette kaldığı 1957-1990 yılları arasında toplam 256 öğrenci mezun olmuş ve diploma almıştır.

İçinde bulunduğumuz yeni bina ise 01 Eylül 1990 tarihinden itibaren ilköğretim okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Halen, 8 derslikle eğitim öğretime devam eden okulda toplam 16 oda bulunmakta olup; diğer odalar bir müdür odası, bir müdür yardımcısı odası, bir öğretmenler odası, bir hizmetli odası, bir anasınıfı, bir fen laboratuvarı,bir kütüphane ve bir bilişim teknolojileri sınıfı (BTS) olarak kullanılmaktadır. Okulumuzun eski ismi,

Beylikköprü Köyü İlköğretim Okulu iken, köyümüzün yanında yer alan Sakarya Kışlasında Krgh. ve Serv. Bl. Komutanı olarak görev yapmış ve görevi süresince, okulumuzun fiziki durumuna sürekli destek vermiş olan Yüzbaşı Nazmi Elmas Hakkari´de 1997 yılında şehit olmuştur. Kendisini unutmamak ve yaşatmak adına okulumuza Beylikköprü Şehit Yüzbaşı Nazmi Elmas İlköğretim Okulu adı verilmiştir.

2012 yılında yapılan değişiklik ile okulumuz Beylikköprü Şh. Yzb. Nazmi Elmas İlk ve Orta Okulu olmak üzere ikiye ayrılmış olmakla birlikte aynı bina içerisinde Taşımalı Eğitim Merkezi bir okul olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2012 - Güncelleme: 18.08.2023 15:50 - Görüntülenme: 3303
  Beğen | 0  kişi beğendi